• SELI-DIOS
  Μελέτη Εκθεσιακού Περιπτέρου HORECA 2015
 • Το γραφείο μας εξειδικεύεται στην εκπόνηση μελετών και την διεκπεραίωση για όλες τις Άδειες Έναρξης και Λειτουργίας Καταστημάτων Υγιεινομικού ενδιαφέροντος στην Αττική .

  EAN ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ , ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤA ΕΙΔΙΚA ΒΙΒΛΙA ΜΑΣ , ή ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ links { ΣΥΝΕΧΕΙΑ.. } , { ΣΥΝΕΧΕΙΑ.. }, { ΣΥΝΕΧΕΙΑ.. }

  ΠΡΟΣΟΧΗ : ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ : ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ,ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

  ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ

  Η ρύθμιση αυτή αφορά τα καταστήματα της Κατηγορίας ΙΙΙ της Υγειονομικής Διάταξης
  ( ΦΕΚ 2718Β /2012 ) όπως : ) Οπωροπωλείο,2) Κρεοπωλείο,3) Παντοπωλείο 4) Πτηνοπωλείο, 5) Αυγοπωλείο, 6) Ιχθυοπωλείο, 7) Γαλακτοπωλείο, 8) Πρατήριο κατεψυγμένων προϊόντων, 9)Καφεκοπτείο, 10) Πρατήριο ελαίων και λιπών, 11) Πρατήριο γάλακτος και ειδών ζαχαροπλαστικής, 12) Αμιγές Πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής, 13) Πρατήριο άρτου , 14)  Πρατήριο έτοιμου φαγητού , 15) Κατάστημα ξηρών καρπών και ζαχαρωδών προϊόντων , 16)  Κάβα εμφιαλωμένων ποτών , 17)  Κατάστημα διάθεσης προϊόντων αλλαντοποιίας και τυροκομίας , 18)  Πώληση τυποποιημένων παγωτών, αναψυκτικών, ποτών, ειδών σοκολατοποιίας, μπισκοτοποιίας κλπ σε εμπορικά καταστήματα, 19) Πώληση παγωτού ή καφέ από αυτόματες μηχανές που δραστηριοποιούνται σε εμπορικά καταστήματα ή σε καταστήματα παροχής υπηρεσιών.

  ΠΡΟΣΟΧΗ : ΣΤΑ «ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ» ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΦΙΑΛΩΝ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 100KG ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

  Σύμφωνα με την από 20 Ιανουαρίου 2014 Υ.Α. Αρ. Πρωτ. ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.2/1506 Η διαδικασία έναρξης λειτουργίας Καταστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος διαμορφώνεται πλέον  ως εξής:

  Ο ενδιαφερόμενος προμηθεύεται το έντυπο της διαδικασίας μέσω της ιστοσελίδας του
  Υπουργείου Εσωτερικών, του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και
  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του οικείου Δήμου, του ηλεκτρονικού Ε.Κ.Ε (ERMIS-EUGO), είτε μεταβαίνοντας σε οποιοδήποτε φυσικό Ε.Κ.Ε ή σε οποιαδήποτε καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (π.χ. Τμήμα ή Γραφείο έκδοσης αδειών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, Τμήμα Δημοτικών Προσόδων κλπ). Από το Β’ μέρος του εν λόγω εντύπου μπορεί να ενημερωθεί για όλες τις προϋποθέσεις λειτουργίας της επιχείρησής του. Επισημαίνεται ότι οι εν λόγω προϋποθέσεις αφορούν στην επιχείρηση τόσο κατά την ίδρυσή της (π.χ. οικοδομική άδεια, πυροπροστασία, συνδεσιμότητα με υδρευτικό δίκτυο κλπ) όσο και κατά τη συνέχεια της λειτουργίας της (π.χ. τήρηση όρων υγιεινής, συμμετοχή σε συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης κλπ). Για το λόγο, αυτό ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην πληροφόρηση που του παρέχει το έντυπο της διαδικασίας και μετά την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησής του, προκειμένου να γνωρίζει τι αναμένεται από τον ίδιο κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, καθώς και σε περίπτωση ελέγχου .

  2.Πριν την υποβολή του εντύπου γνωστοποίησης στις καθ’ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες, ο ιδιοκτήτης του Κ.Υ.Ε διάθεσης τροφίμων και ποτών ή του Κ.Υ.Ε παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος οφείλει να έχει λάβει προέγκριση από το δήμο για την ίδρυση της επιχείρησής του.
  Η διαδικασία της προέγκρισης ίδρυσης Κ.Υ.Ε παραμένει ως είχε, απαιτεί την κατάθεση των δικαιολογητικών που προβλέπονται από τις οικείες διατάξεις και διεκπεραιώνεται εντός δεκαπέντε (15) ημερών  από την υποβολή της αίτησης .

  Δικαιολογητικά προέγκρισης


  1. Αίτηση
  Στην αίτηση αναγράφονται τα στοιχεία του αιτούντος , η θέση και το είδος του καταστήματος .
  2. Εξουσιοδότηση
  Σε περίπτωση που δεν καταθέτει τον φάκελο ο ενδιαφερόμενος . Η εξουσιοδότηση θα πρέπει να είναι θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής .
  3. Διάγραμμα περιοχής (σκαρίφημα ή αποτύπωση χάρτη) στο οποίο θα σημειώνεται η ακριβής θέση της εγκατάστασης.
  Το Διάγραμμα περιοχής είναι μία αποτύπωση της περιοχής γύρω από το κατάστημα , σε ακτίνα 50 τ.μ.. Πρέπει να είναι σφραγισμένη από ιδιώτη μηχανικό να σημειώνεται η ακριβής θέση της εγκατάστασης και να αναγράφεται το κείμενο για τα 50 m απόστασης από ναούς, σχολεία κτλ.
  4. Υπεύθυνη δήλωση του διαχειριστή ( ή του ιδιοκτήτη του καταστήματος αν δεν υπάρχει διαχειριστής ή αν αρνείται να υπογράψει ) ότι ο κανονισμός δεν απαγορεύει την χρήση του χώρου για τη λειτουργία του υπό ίδρυση καταστήματος .
  Αν δεν υπάρχει κανονισμός ο διαχειριστής ( ή ο ιδιοκτήτης ) κάνει υπεύθυνη δήλωση που να λέει ότι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών των στεγαζόμενων στο ίδιο κτίριο διαμερισμάτων, δεν απαγορεύει τη χρήση του χώρου για τη λειτουργία του υπό ίδρυση καταστήματος.
  Προσοχή ! Αν διαπιστωθεί ότι η παραπάνω υπεύθυνη δήλωση είναι ψευδής ανακαλείται η προέγκριση και η γνωστοποίηση ( άδεια ) λειτουργίας του καταστήματος .
  Ο αρμόδιος δήμος είναι υποχρεωμένος μέσα σε 15 μέρες από την υποβολή της αίτησης να χορηγήσει την προέγκριση . Αν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα η προέγκριση χορηγείται σιωπηρά .
  Θεωρητικά έχουμε περιθώριο τρεις μήνες από την προέγκριση ( συν δύο μήνες αν χρειαζόμαστε κάποια παράταση ) , για να καταθέσουμε στον Δήμο φάκελο με τα δικαιολογητικά για Γνωστοποίηση Λειτουργίας Καταστήματος Λιανικής Διάθεσης Τροφίμων .
  Με την έκδοση της προέγκρισης κατατίθεται :

  Γνωστοποίηση Λειτουργίας Καταστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.

  Απαιτούνται
  1. Αιτηση – Υπεύθυνη Δήλωση
  Αίτηση του ενδιαφερόμενου όπου γνωστοποιεί την ίδρυση του καταστήματός του και πως συμμορφώνεται με τις προϋποθέσεις της Υγειονομικής Διάταξης .
  2. Ταυτότητα
  Επικυρωμένη φωτοτυπία της ταυτότητας του αιτούντα ή άλλου παρόμοιου εγγράφου (σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών φορέων ) .
  3.  Αν την αίτηση την υποβάλει εταιρία κατατίθεται το εταιρικό , υπεύθυνη δήλωση ορισμού και αποδοχής του υγειονομικά υπεύθυνου και του αγορανομικά υπευθύνου .
  4. Υπεύθυνη δήλωση εποπτεύοντος μηχανικού
  Υπεύθυνη δήλωση από ιδιώτη μηχανικό ότι ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις χώρου κύριας χρήσης , του Κτιριοδομικού Κανονισμού και του Κανονισμού Πυροπροστασίας .
  5. Παράβολο
  Κατατίθεται παράβολο ( ανάλογα με την περίπτωση καθορίζεται το ποσό ) Δήμου .

  Αφού καταθέσουμε τα παραπάνω δικαιολογητικά ( και ο νόμος αναφέρει ότι “οικείος Αφού καταθέσουμε τα παραπάνω δικαιολογητικά, ο Δήμος χορηγεί Βεβαίωση για Γνωστοποίηση Λειτουργίας Καταστήματος Παροχής Υπηρεσιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος , οπού αναγράφονται τα στοιχεία του αιτούντος , η διεύθυνση και το είδος του καταστήματος . Αυτή η βεβαίωση επέχει την θέση Άδειας Ίδρυσης και Λειτουργίας Καταστήματος .
  Ταυτόχρονα ο Δήμος κοινοποιεί το έγγραφο της Γνωστοποίησης στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης ( πολεοδομία ) , Υγειονομική Υπηρεσία και Πυροσβεστική Υπηρεσία , για να ελέγξουν το αληθές των δηλώσεων που κατατέθηκαν .

  Ο ενδιαφερόμενος, σε συνεργασία με τον αρμόδιο μηχανικό του, είναι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση του χώρου της επιχείρησης σύμφωνα με τις αναγραφόμενες στο έντυπο
  προϋποθέσεις και προδιαγραφές. Οι προϋποθέσεις αυτές δεν διαφοροποιούνται από τις
  ήδη ισχύουσες, απλώς βρίσκονται ομαδοποιημένες και καταγεγραμμένες με τρόπο
  κατανοητό ώστε να καθίσταται όσο το δυνατόν ευκολότερη η προετοιμασία του
  καταστήματος. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, οι ενδιαφερόμενοι πληροφορούνταν
  μόνο για τα δικαιολογητικά που όφειλαν να προσκομίσουν στις καθ’ ύλην αρμόδιες
  αρχές και συχνά αγνοούσαν την ύπαρξη συγκεκριμένων προδιαγραφών εντός του σχετικού θεσμικού πλαισίου.
  Ορισμένα δικαιολογητικά(π.χ. αντίγραφο οικοδομικής άδειας με βεβαίωση κύριας
  χρήσης KYE, αναλυτικό και επικαιροποιημένο όπου χρειάζεται διάγραμμα ροής της δραστηριότητας της επιχείρησης, το οποίο καταρτίζει και υπογράφει ο υγειονομικά
  υπεύθυνος είτε επιστήμονας σχετικής ειδικότητας, σύστημα ιχνηλασιμότητας δηλ.
  συσχέτισης των παραλαμβανόμενων προϊόντων με τους προμηθευτές τους κλπ) δεν θα
  υποβάλλονται πλέον στην καθ’ ύλην αρμόδια (πρώην αδειοδοτούσα) αρχή, αλλά θα
  διατηρούνται εντός της επιχείρησης για τις περιπτώσεις διενέργειας ελέγχων.

  Αν είστε στην Αττική, μπορείτε να μας προσλάβετε να κάνουμε εμείς όλο το τρέξιμο για εσάς.

  Το γραφείο μας διευθύνει ο Εμπειρος Σύμβουλος Πολιτικός Μηχανικός Παντελής Παπακωνσταντίνου

  Βιογραφικό σημείωμα

  Άλλες παρεχόμενες υπηρεσίες μηχανικού:
  - Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης - Τακτοποίηση αυθαιρέτων -Βεβαιώσεις μηχανικού για μεταβιβάσει