• SELI-DIOS
  Μελέτη Εκθεσιακού Περιπτέρου HORECA 2015
 • ΧΡΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

  Το γραφείο μας εξειδικεύεται στην εκπόνηση μελετών και την διεκπεραίωση για όλες τις Άδειες Έναρξης και Λειτουργίας Καταστημάτων Υγιεινομικού ενδιαφέροντος στην Αττική . EAN ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ , ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤA ΕΙΔΙΚA ΒΙΒΛΙA ΜΑΣ , ή ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ links { ΣΥΝΕΧΕΙΑ.. } , { ΣΥΝΕΧΕΙΑ.. }, { ΣΥΝΕΧΕΙΑ.. }

  Οι Δήμοι και οι κοινότητες είναι αρμόδιοι για την έκδοση των αδειών  ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, παροχή υπηρεσιών διαδικτύου, κυλικείων εντός δημοσίων κτιρίων των οποίων η δραστηριότητα δεν σχετίζεται με τις ανάγκες του κτιρίου.

  Χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.

  Οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που κάνουν χρήση μουσικής μπορούν μαζί  με τη την αίτηση χορήγησης της άδειας λειτουργίας ή μεταβίβασης αυτής στον αρμόδιο ΟΤΑ , να υποβάλλουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και για τη χορήγηση άδειας χρήσης μουσικών οργάνων.

  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  Στην περίπτωση που διαθέτουν και επιθυμούν χρήση μουσικής σε υπαίθριο χώρο θα υποβάλλουν τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού σε τρία αντίτυπα, που θα συνοδεύεται με τοπογραφικό διάγραμμα με τη θέση και τη φορά των ηχείων.

  Η τεχνική έκθεση θα τεκμηριώνει ότι η ισχύς των ηχείων, η θέση, η απόσταση από κατοικίες, καθώς και τα τυχόν μέτρα ηχοπροστασίας, που έχουν ληφθεί ,με μεγίστη Α-ηχοστάθμη 80 db δεν δημιουργούν προβλήματα στα σημεία προστασίας σύμφωνα με την υγειονομική διάταξη Α5/3010(ΦΕΚ 593/τβ/2-10-1985 Τα τρία αντίγραφα θεωρούνται από την υγειονομική υπηρεσία μετά από αυτοψία χωρίς την διενέργεια ηχομέτρησης και τα δύο επιστρέφονται στο Δήμο και το ένα εξ αυτών συνοδεύει την άδεια χρήσης μουσικής και επιδεικνύεται στις αρμόδιες για τον έλεγχο υπηρεσίες.

  Οι υπηρεσίες ελέγχου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΥΔ Α5/3010/1985, ελέγχουν τους όρους και προϋποθέσεις καθώς και την προβλεπόμενη ηχοστάθμη κατά τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

  Όσον αφορά τη μουσική στα Κέντρα Διασκέδασης εφαρμόζονται οι όροι και προϋποθέσεις της υγειονομικής διάταξης  Α5/3010(ΦΕΚ 593/τβ/2-10-1985 ,  όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ και συμμόρφωσης σε αυτές.

  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  Η Άδεια Μουσικής εκδίδεται από τον αρμόδιο Δήμο , μετά από αυτοψία της Διεύθυνσης υγιεινής  .
  Η αυτοψία γίνεται μία φορά και μετά ανανεώνεται  η Άδεια κάθε χρόνο . Το παράβολο για τον Δήμο είναι 75 ευρώ για ένα χρόνο ή 150 ευρώ για τρία .

    Επίσης πρέπει να πληρωθούν και  τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής στην ΑΕΠΙ ( Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας ) που στοιχίζουν   300 ευρώ το χρόνο + ΦΠΑ και την Αυτοδιαχείριση  ( Συνεταιρισμός αυτοδιαχειριζόμενος που διοικείται από τη Γενική Συνέλευση των μελών της και το Διοικητικό Συμβούλιό της που αποτελείται από δημιουργούς, συνθέτες, στιχουργούς ή εκπροσώπους του ) που στοιχίζει από 100 ευρώ το χρόνο + ΦΠΑ .
  Οι επιχειρήσεις πρέπει να συνεργάζονται σε κάθε περίπτωση μόνο  με καλλιτέχνες που είναι συμβεβλημένοι με τον εκάστοτε οργανισμό στον οποίο  πλήρωσαν  τα πνευματικά δικαιώματα .

  Υπάρχει και η επιλογή  Του  jamendo.com  (  Δίκτυο ραδιοσταθμών μέσω internet ). Μία άδεια σε αυτούς κοστίζει 50 δολάρια το χρόνο και οι επιχειρήσεις μπορούν  να παίζουν  οποιονδήποτε από τους σταθμούς που έχει .
  Αυτό  δηλώνεται  στον Δήμο με μια υπεύθυνη δήλωση .
  Εννοείται ότι δεν παίζεται καμία άλλη μουσική γιατί η ΑΕΠΙ και η Αυτοδιαχείριση καραδοκούν .

  Όσον αφορά τη μουσική στα Κέντρα Διασκέδασης εφαρμόζονται οι όροι και προϋποθέσεις της υγειονομικής διάταξης (ΥΔ) Α5/3010(ΦΕΚ 593/τβ/2-10-1985) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ .

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΓΡΙΣΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Κοιτάξτε εδώ : [Συνέχεια...]

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Κοιτάξτε εδώ : [Συνέχεια...]

  Για τους γενικούς  υγειονομικούς όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας Επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών βλέπε εδώ ! [Συνέχεια...]

  Για τους υγειονομικούς ελέγχους Επιχειρήσεων τροφίμων και ποτώνκαι παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος βλέπε εδώ ! { Συνέχεια }

  Αν είστε στην Αττική, μπορείτε να μας προσλάβετε να κάνουμε εμείς όλο το τρέξιμο για εσάς.

  Το γραφείο μας διευθύνει ο Εμπειρος Σύμβουλος Πολιτικός Μηχανικός Παντελής Παπακωνσταντίνου

  Βιογραφικό σημείωμα

  Άλλες παρεχόμενες υπηρεσίες μηχανικού:
  - Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης - Τακτοποίηση αυθαιρέτων -Βεβαιώσεις μηχανικού για μεταβιβάσεις